112meldingenAssen.nl

Je aanhangwagen is een waardevol bezit en het laatste wat je wilt is dat deze gestolen wordt. Daarbij maakt het niet uit of je een paardentrailer huren gaat of een nieuwe bakwagen hebt gekocht. In beide gevallen zit je er niet op te wachten dat iemand je aanhangwagen steelt. Daarom hebben wij een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat de kans op diefstal een stuk kleiner is. We zeggen bewust kleiner, omdat er natuurlijk altijd een mogelijkheid is dat ze, ondanks alle maatregelen die je treft, het toch voor elkaar weten te krijgen je aanhangwagen van je te ontvreemden.

Zorg voor een goed slot

Een stevig slot vormt de kern van een effectieve beveiligingsstrategie om diefstal van je aanhangwagen te voorkomen. Het is van groot belang om te investeren in een slot dat voldoet aan erkende veiligheidsnormen en moeilijk te kraken is voor potentiële dieven. Hierbij kun je denken aan een disselslot of wielklem, die speciaal is ontworpen om aanhangers te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Het is niet alleen belangrijk dat het slot zelf robuust is, maar ook dat het op een strategische manier wordt geplaatst. Zorg ervoor dat het slot goed zichtbaar is voor afschrikkende werking en dat de aanhanger stevig wordt vastgemaakt aan een vast object, zoals een stevige paal of een solide hekwerk. Op deze manier maak je het dieven aanzienlijk moeilijker om hun slag te slaan en vergroot je de kans dat ze jouw aanhangwagen links laten liggen. Ben je op zoek naar een goed slot voor je aanhangwagen of een aanhangwagen zelf, dan kun je hiervoor terecht bij Bouwman Aanhangwagens in Assen.

Gebruik meerdere beveiligingslagen

Een enkel slot mag dan wel een goede basis vormen voor het beveiligen van je aanhangwagen, maar vaak is het niet voldoende om doorgewinterde dieven af te schrikken. Het is daarom aan te raden om verschillende beveiligingsmaatregelen te combineren voor een optimale bescherming van je kostbare bezit. Denk hierbij aan een disselslot dat de koppeling van de aanhanger blokkeert, in combinatie met een robuuste wielklem die het onmogelijk maakt om de wielen te draaien. Als extra laag van bescherming kun je zelfs overwegen om een GPS-tracker te installeren, zodat je altijd de locatie van je aanhanger kunt traceren in geval van diefstal. Hoe meer obstakels je opwerpt voor potentiële dieven, hoe groter de kans dat ze jouw aanhangwagen links laten liggen en op zoek gaan naar een makkelijker doelwit.

Zorg voor goede verlichting

Een goed verlichte parkeerplaats kan dieven afschrikken, maar ook verlichting rondom je aanhanger kan helpen. Installeer bijvoorbeeld bewegingsgevoelige verlichting bij je huis of op de plaats waar je de aanhanger parkeert. Dit maakt het voor dieven moeilijker om ongezien hun gang te gaan.